Cottage din polistiren, blocuri termoisolante

Cottage cel mai cald, cel mai economic şi cel mai rapid. Noi construim cottage-uri din cofraj nedemontabil. În rezultatul betonării, amestecul formează o masă monolită – pereţi trainici de beton, înconjuraţi din două părţi cu blocuri de polistirol expandat. Acestea nu vor fi scoase, deoarece ulterior, după ce şi-au realizat funcţia de cofraj, vor continua să servească în calitate de material termoizolator eficient. Anume de aici provine denumirea de «cofraj nedemontabil din polistiren expandat».

Grosimea cofrajului nedemontabil din masă plastică expandată, în dependenţă de producător, poate constitui 50 sau 100 mm. de fiecare parte, iar grosimea stratului de beton, de regulă, constituie 150-200 mm.

Cofrajul nedemontabil din masă plastică expandată reprezintă blocuri avînd cele mai variate forme şi dimensiuni, care include toate elementele necesare: module de pereţi, blocuri de colţuri, bride de colţ. Toate acestea pot avea cele mai variate forme şi dimensiuni, datorită cărui fapt pot fi edificate atît blocuri-tip standard, cît şi clădiri de o complexitate sporită: avînd chiar nişte forme ondulate şi curbate. Proiectele caselor din cofraj nedemontabil frapează prin varietate şi terenului vast, pe care-l oferă fanteziei chiar şi celui mai exigent arhitect.

Une cottage, construit din cofraj nedemontabil din polistiren expandat este din start cald, deci nu necesită o termoizolare suplimentară. Totodată, pereţii din polistiren expandat, atît din interior, cît şi din exterior, sînt practic ideal de netede şi uniforme, deci pot fi prelucrate cu orice materiale de finisaj, la discreţia beneficiarului. Din interior, cofrajul nedemontabil din polistiren expandat se poate finisa excelent cu plăci de carton cu ipsos, după care se tencuieşte şi se acoperă orice tip de materiale de panou.

Pentru partea exterioară poate fi, la fel, folosit cel mai larg spectru de materiale de finisaj pentru faţade. Cottage-uri din cofraj nedemontabil pot fi acoperite cu panouri de faţadă, pot fi tencuite cu tencuieli polimerice, pot fi prelucrate cu siding din vinil sau metal, pot fi făţuite cu cărămidă, cu placă, cu piatră naturală sau artificială, cu lambriu de lemn.

În esenţa sa construcţia caselor după tehnologia cofrajului nedemontabil este o activitate curată, silenţioasă şi simplă. Şantierul nu este aglomerat cu tehnică grea, toate lucrările sînt efectuate de o echipă de cîţiva muncitori. Cantitatea de deşeuri este minimală. Construcţia prin metoda cofrajului nedemontabil asigură posibilitatea de a edifica clădiri şi construcţii cu orice destinaţie: locativă, publică, industrială, comercială.