Avantajele tehnologiei de construcţie monolit a caselor cu utilizarea cofrajului nedemontabil din polistiren expandat

Tehnologia de construcţie monolit a caselor cu utilizarea cofrajului nedemontabil din polistiren expandat asigură o reducere semnificativă a procesului de edificare a blocurilor (de aproximativ 10 ori, în raport cu alte modalităţi de construcţie!), deci vă economiseşte banii.

Pereţii din monolit portanţi sunt de 2,5 ori mai subţiri decît pereţii din cărămidă standard. Astfel, la  construcţia unei case cu dimensiunile 10х10 m., spaţiul interne al acesteia va creşte cu 15 metri pătraţi. Este o odaie întreagă!
Prin termoconductibilitatea sa, peretele cu o grosime de 0,3 m., construit prin tehnologia de construcţii monolit cu utilizarea cofrajului nedemontabil din polistiren expandat, înlocuieşte un perete de cărămidă cu grosimea de 2,3 metri. Acest moment asigură reducerea cheltuielilor pentru încălzirea clădirii de 3-3,5 ori comparative cu peretele de cărămidă standard (cu grosimea de 1 m.). Într-o astfel de casă este cald iarna, şi răcoare - vara!

Tehnologia de construcţii monolit cu utilizarea cofrajului nedemontabil din polistiren expandat asigură o reducere semnificativă a solicitării asupra fundamentului casei, astfel, în construcţia de vile, pot fi utilizate noi tipuri de fundamente puţind adîncite, cu o reducere a costurilor de edificare a acestora. Astfel obţineţi o reducere importantă a costului construcţiei unei vile.
Tehnologia de construcţii monolit a caselor face posibilă construcţia caselor cu un număr mic de etaje şi a vilelor, fără aplicarea tehnicii grele: blocurile se aduc şi se montează uşor cu mîinile, folosind schelele, betonul este turnat la o înălţime de 4 metri, în cadrul unei singure reprize. Astfel vă veţi păstra landşaftul terenului!

Tehnologia de construcţii monolit a caselor admite îmbinarea cofrajului nedemontabil cu materialele tradiţionale (cărămizile, blocurile lemnul etc.) şi cu construcţiile în, practic, orice combinare, ceea ce asigură posibilitatea de a realiza, la comanda clientului, practic, orice proiecte de construcţie a vilelor – de la stilul unic al arhitecturii exterioare pînă la planificarea individuală încăperilor interioare;
Calităţile fonoizolatoare performante ale polistirenului expandat permit reducerea intensităţii sunetelor într-o casă, edificată după tehnologia de turnare a betonului în cofrajul nedemontabil, cu 53 dB. Este un record absolut pentru toate materialele de construcţie!
Datorită uşurinţei şi rapidităţii, cu care se construiesc pereţii de monolit, puteţi construi o vilă sau o casă pe terenuri de orice tip, în orice anotimp şi în orice condiţii climaterice.

Polistirenul expandat este un material necombustibil cu autostingere – el împiedică răspîndirea focului şi nu elimină, la ardere, compuşi chimici toxici. Astfel este asigurată siguranţă antiincendiară a clădirii.

Costul unei vile de monolit se va reduce graţie economiei, ce are loc la fiecare etapă a lucrărilor: la edificarea fundamentului, la costul materialelor de construcţie pentru înălţarea pereţilor, la costurile ce ţin de lucrările de construcţie, de angajare a personalului şi de livrare a materialelor. Toate acestea, în cadrul construcţiilor monolit, sunt incomparabil mai joase decît în cadrul construcţiilor tradiţionale. În rezultat costul unui metru pătrat de clădire, edificată prin tehnologia de turnare a betonului în cofrajul din polistiren expandat se reduce dublu, fiind mai mic decît costul unui metru pătrat de clădire, edificată din cărămidă.

Construcţia blocurilor monolit şi a vilelor şi caselor de ţară prin tehnologia de turnare a betonului în cofrajul nedemontabil reprezintă o reducere semnificativă a duratei lucrărilor de construcţie.

Casele, construite după tehnologia de turnare a betonului în cofrajul nedemontabil, asigură o economie de finanţe în procesul de exploatare a edificiului, de încălzire iarna şi de răcire - vara.