Întrebări și răspunsuri

Care este gradul de siguranţă a acestei construcţii din cofraj nedemontabil?
Construcţiile moderne din beton armat corespund mai multor cerinţe, constituind un perete monolit, ascuns într-un „mantou” special. Cofrajul nedemontabil va transforma casa dumneavoastră într-o cetate! În prezent, la categoria materiale de construcţie, betonul armat ocupă poziţia de lider pe plan mondial. Astfel, nu veţi mai avea frică nici de uragane, nici de tornade! Acest sistem este folosit pe larg în raioane cu un grad sporit de pericol de producere a seismelor, precum şi în raioane cu temperaturi scăzute.

Este oare într-adevăr mai mare gradul de termoconductibilitate?
Prin gradul său de termoconductibilitate, un perete cu grosimea de 0,25 m., construit prin tehnologia de construcţie monolit cu aplicarea cofrajului nedemontabil, va înlocui un perete din cărămidă cu grosimea de 2,3 metri. Acest fapt contribuie la reducerea cheltuielilor pentru încălzirea clădirii cu 30-40% comparativ cu clădirile avînd pereţi de cărămidă standard (cu grosimea de 1 m.). într-o astfel de casă este cald iarna şi răcoare vara!

Insonorizarea
Calităţile înalte de captare a sunetelor, caracteristice polistirenului expandat, asigură posibilitatea de a reduce cu 53 dB puterea sunetelor într-o casă, edificată după tehnologia de turnare a betonului în cofraj nedemontabil. Este un record absolut pentru toate materialele de construcţie!

Care este gradul de securitate antiincendiară a casei?
Polistirenul expandat este prelucrat cu antipiren (substanţă ignifugă), fiind un material neinflamabil cu calităţi de autostingere, ceea ce împiedică răspîndirea focului, fiind, totodată, exclusă emanarea de compuşi chimici toxici, în timpul arderii. Astfel este asigurat un grad sporit de securitate antiincendiară a clădirii.

Cum este realizat finisajul exterior al casei?
Tehnologia de aplicare a cofrajului nedemontabil asigură posibilitatea de utilizare a celor mai variate modalităţi de finisaj exterior al pereţilor. Panourile de faţadă, tencuiala în bază de polimeri, sidingul din vinil sau metal, precum şi diferite materiale de placaj tradiţionale: cărămidă, plăci, piatră.

Care sînt principalele avantaje ale tehnologiei de construcţie cu aplicarea cofrajului nedemontabil?
Principalul avantaj al acestei tehnologii îl constituie posibilitatea de a construi case, la folosirea cărora se vor face economii considerabile de resurse energetice. Peretele unei astfel de case are un strat dublu termo- şi fonoizolator, excelent păstrează căldura, iarna, şi răcoarea,vara, ceea ce asigură posibilitatea de a reduce cheltuielile pentru încălzire. Plus la aceasta, mai există şi alte avantaje ale acestei tehnologii: reducerea semnificativă a termenelor de construcţie, cantitatea redusă de deşeuri, simplitatea şi uşurinţa materialului în timpul efectuării lucrărilor, economie la utilizarea tehnicii de construcţii grele.

Există oare posibilitatea de apariţie a mucegaiului şi a ciupercilor în casele ce au fost edificate din cofraj nedemontabil?
Ciupercile, mucegaiul şi alte organisme biologice apar acolo unde există umezeală. Avînd un strat de faţadă de calitate, umezeala pe pereţi îşi poate face apariţia doar prin condensarea aburilor emanaţi din încăperile interioare. Aburii se vor condensa în apă în punctul de rouă,, adică în punctul cu temperatura zero. Construcţia termică a blocurilor cofrajului nedemontabil este de aşa natură, încît punctul de rouă se află pe cantul exterior al stratului exterior al termoizolantului, deci nu există şanse nici măcar teoretice ca betonul să se umezească. Care este concluzia? În casele construite după tehnologia cofrajului nedemontabil apariţia ciupercilor şi a mucegaiului este imposibilă.

Cît de ecologic este polistirenul expandat?
Polistirenul expandat are o structură chimică neutră, nu este supus descompunerii şi nu se distruge sub influenţa microorganismelor şi ciupercilor. Întru confirmarea caracterul ecologic şi inofensiv al polistirenului expandat, putem prezenta două exemple. Polistirenul expandat este folosit pe larg pentru ambalarea produselor alimentare, totodată polistirenul expandat este folosit, deja mai bine de 20 de ani, pentru confecţionarea ştiubeielor pentru albini. Este cunoscut faptul că albinele se numără printre fiinţele cele mai sensibile la poluare, de pe pămînt.

Cum este executat decorul de faţadă?
Elementele decorului de faţadă sunt executat din polistiren, folosindu-se un proiect corelat în prealabil cu beneficiarul. Montarea elementelor are loc pe un strat adeziv de bază, după care se tencuiesc odată cu pereţii. Astfel sînt excluse rosturile şi fisurile în locurile de îmbinare a elementelor de faţadă.