Acasă

În prezent, în cadrul lucrărilor de edificare a caselor, specialiștii companiilor de construcție folosesc  tot mai des blocuri din polistiren expandat. Popularitatea  pe care o are acest material de construcție se datorează unui set întreg de avantaje.

Blocul din polistiren expandat reprezintă un material de construcție ușor și poros. Peretele executat dintr-un astfel de material cîntărește mult mai puțin decît un perete din cărămidă sau lemn. Tehnologia construcției monolit a caselor din cofraj nedemontabil din polistiren expandat urgentează în mod semnificativ procesul de edificare a clădirii (pînă la 10 ori, în raport cu alte modalități de construcție!), ceea ce mai înseamnă și o economie a banilor Dvs.

Pereții portanți din beton armat turnat monolit sînt de 2,5 ori mai subțiri comparativ cu pereții standard din cărămidă. Astfel, la construcția unei case de 10х10 m., spațiul interior al acestei va crește suplimentar cu 15 m.p. Este echivalentul spațial al unei odăi!

Înălțarea unei case din blocuri din polistiren expandat exclude necesitatea construirii unui fundament trainic. Datorită principalei sale caracteristici, care le deosebește de alte materiale, și anume porozitatea, casele din blocuri de polistiren expandat se evidențiază printr-un grad înalt de termoizolare și fonoizolare. Edificarea unor astfel de case este posibilă în orice zonă climaterică, deoarece blocurile de spumă sînt destul de rezistente la geruri și la foc. Plus la toate, ele mai sînt și ecologice, ceea ce contribuie la păstrarea unui nivel de umiditate optimal.

Procedura de construcție a caselor din blocuri din polistiren expandat nu este una prea complicată, deoarece, folosindu-le pe cele din urmă, se pot crea elemente decorativă de cea mai variată formă și complexitate, folosind instrumente simple. Forma blocului din polistiren expandat poate fi ajustată cu ajutorul unei beschii simple, iar la potrivirea aspectului se poate folosi mașina de găurit, rindeaua sau freza. Dintr-un astfel de bloc se pot tăia forme varii de bolți sau frontoane, folosite la orice înclinare a acoperișului.

Dat fiind faptul că blocurile din polistiren expandat se taie ușor, cu ajutorul acestora se pot realiza cele mai îndrăznețe soluții arhitecturale. Construcția unei case din blocuri de spumă are loc în cîteva etape. Etapa inițială este cea de identificare a tipului proiectului. Cel de-al doilea factor îl reprezintă dimensiunile, care influențează asupra costului casei – cu cît casa va fi mai mare, cu atît mai multe materiale și, deci, mijloace financiare va necesita construcția. Totodată se va ține cont și de materialele pe care le veți folosi pentru finisajul interior și cel exterior al casei.